Yin Yoga

Yin Yoga is een afgeleide vorm van Hatha Yoga. Bij Yin Yoga worden asana’s (yogahoudingen) langer vastgehouden (3-5 minuten) Hierdoor heeft Yin Yoga een verlengend effect op pezen en spieren. Doordat de houdingen langer worden aangehouden is er ook een doorwerking op dieper liggend bindweefsel (fasciae, ligamenten) waardoor soepelheid en flexibiliteit van het lichaam toenemen. Daarnaast is er aandacht voor strekking van meridianen (energiebanen in je lichaam). Je spieren laat je tijdens een Yin Yogales zoveel mogelijk ontspannen. Dit alles wil overigens niet zeggen dat een yin yogales niet intensief is.

In een Yin Yogales draait het dus niet om bewegen, maar juist om verstilling en de tijd nemen voor je lichaam. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Het langer in een houding verblijven geeft ook geestelijk rust en kalmte, waardoor deze vorm van yoga ook een meditatief karakter heeft.

Mede door het relatief rustige karakter van  Yin Yoga zijn deze lessen toegankelijk voor zowel een beginner als gevorderde yogabeoefenaar.

Yin Yoga wordt in kleine groepen (max 10 cursisten) aangeboden, zodat er tijdens de les voldoende ruimte is om iedereen individueel aandacht te geven bij het comfortabel in de houdingen komen en verblijven.

Wanneer is er Yin Yoga:

  • woensdagavond van 19.00 – 20.15 uur (Kruisboog 26, Amadorra)
  • vrijdagochtend van 9.30 – 10.45 uur (Wickenburghseweg 40, Goys Genieten). Vanaf 11-1.

Voor informatie over lesrooster en tarievenkijk hier

Aanmelden voor een (proef)les  Mail