Op zoek naar rust in mijn drukke leven als leidinggevende en moeder van drie kinderen volgde ik yogalessen. Iedere week lag ik op de mat, ook als ik eigenlijk te moe was of geen zin had. Altijd stapte ik relaxt en met een goed gevoel de mat weer af. Ik voelde een steeds diepere verbinding met mezelf.

Wat was dat toch,
dat yoga dit effect op mij had?

yolande van festina lente yoga
cirkel outline groen paars
Festina Lente Yoga 2022-22
Festina Lente Yoga 2022-21

In mijn zoektocht ging ik meer lessen volgen en verdiepte ik me verder in yoga. Ergens onderweg ontstond de wens om yoga zelf te mogen delen met anderen. Hoe fijn zou het zijn als nog veel meer mensen de positieve invloed van yoga op hun leven zouden mogen ervaren? Inmiddels was ik er ook wel achter dat de manier waarop ik zelf mijn dagen indeelde en de werkstress die me dat opleverde niet waren hoe ik mijn leven wilde inrichten. Ik begon met een yoga-opleiding en mijn eerste les gaf ik buiten in de zon. Met vijf dames ontstond er een vaste groep op dinsdagavond en gaf ik op vrijdag kinderyoga. Dit vormde het startpunt van Festina Lente Yoga in 2015. 

“Energy flows where intention goes”

“Energy flows where intention goes”…. Dat ontdekte ik al snel. De energie en ontspanning die yoga mij gaf, zag ik terug bij de deelnemers. De groepen werden voller, het aantal lessen breidde uit. Festina Lente Yoga groeide door. Ik had inmiddels ook mijn baan opgezegd en was fulltime yogadocent.

In juni 2020 was het tijd voor een volgende stap. Festina Lente Yoga opende haar eigen yogastudio in The Dome op de Kruisboog in Houten. 

Inmiddels geef ik ook niet meer alleen les, maar is er een fijn docententeam met lieve, enthousiaste en deskundige docenten die ieder op hun eigen manier, maar wel vanuit aandacht, rust en verbinding de lessen voor Festina Lente Yoga verzorgen. 

Stroke groen
Cirkel groen brush

Vanuit aandacht, rust en verbinding

De betekenis van Festina Lente is ‘Haast je langzaam’ en yoga mag daarbij een manier zijn om weer bij jezelf te komen vanuit rust, aandacht en verbinding. 

We hebben de studio ook zo ingericht dat het echt een rustpunt voor je mag vormen. Vanaf je mat kijk je onze tuin in, waar we in de zomer ook lessen buiten kunnen geven. 

We bieden diverse vormen van yoga aan, van zeer intensief tot diep ontspannen, zodat er altijd wel een vorm is die past bij jou. Door middel van yoga mag je de verbinding met jezelf weer ervaren en daarin op een ontspannen manier helemaal tot jezelf komen. 

Graag delen we met je hoe gezond yoga is voor lichaam en geest. 

In de lessen is ook altijd ruimte om te groeien in je yoga-beoefening en je eigen ontwikkeling, als je daar behoefte aan hebt. 

Daarnaast bieden we hiervoor regelmatig XL lessen, workshops en trainingen aan. 

Ik ont-moet je graag bij ons op de mat, voel je welkom in onze studio!

Warme groet,
Yolande