Tieneryoga

Op school zit ‘moet’ je een hoop…. Voel jij je ook wel eens gestresst of kun je lastig in slaap komen? Vind je het moeilijk om je te ontspannen? Word je af en toe geleefd door je telefoon? Lukt het om bij jezelf te blijven of stem je je af op anderen…. Door middel van yoga kun je ontdekken hoe je je kunt ontspannen, bij jezelf kunt blijven en hoe je je weer kunt opladen en je dus weer nieuwe energie krijgt. Wat gaan we (onder andere) doen in de tieneryogalessen?In de lessen zullen we werken met meer bewust worden van je lichaam door middel van yogahoudingen. Dit betekent o.a. leren omgaan met je eigen grenzen (acceptatie als je de houding nog niet beheerst, weten wanneer het goed genoeg is), maar ook helpen de yogahoudingen bij het ontwikkelingen van krachtige spieren, onder andere het verbeteren van de “ core-stability” en het aanleren van een goede lichaamshouding. Daarnaast gaan we in de lessen ontdekken wat kan helpen om spanning/ stress te verlagen door middel van ademhalingsoefeningen, yogaseries en meditatie. Ook doen we regelmatig acroyoga!

Tarieven

Het abonnementsgeld Tieneryoga voor het jaar 2022/2023 bedraagt €34,- per maand of € 335 als direct voor een heel jaar betaald wordt (€5,- korting). Tussentijds opzeggen kan in het schooljaar op drie momenten, namelijk per 1 januari, 1 april en 1 juli 2023. Eventuele ondersteuning voor het betalen van het lesgeld biedt Stichting Leergeld Houten

Proefles volgen mag altijd, mits er plek is in de betreffende groep, dit kost €5,-. Hiervoor ontvangt u een online betalingslink. Voor proeflessen moet altijd van te voren worden aangemeld.

Inschrijven

Inschrijven voor de yogalessen of het opvragen van meer informatie kan door een bericht te sturen via contact.

Praktische informatie voor de lessen:

  • Draag makkelijk zittende kleding, zoals een legging of joggingbroek. Yoga doe je op je blote voeten.
  • Zorg dat je op tijd bent en voor de les naar de wc bent geweest.
  • Neem een grote handdoek mee om over je matje te leggen.
  • Neem een warme trui of fleecedeken en sokken mee voor tijdens de eindontspanning.

Lesrooster schooljaar 2022/2023

Vrijdag 16.30-17.30: Tieneryogagroep 1 (10-13 jaar)

Vrijdag 17.45-18.45: Tieneryogagroep 2 (14-18 jaar)

In de schoolvakanties (conform rooster basisscholen Midden NL), op Goede Vrijdag, de dag na Hemelvaart en tijdens de avond4daagse in Houten is er geen les. 

Voor de meest actuele informatie over de lesdag en lestijd kijk in het online lesrooster.