Kinderyoga

Kinderen en jongeren ervaren steeds meer druk om te presteren en moeten op steeds jongere leeftijd al zoveel. Yoga biedt de mogelijkheid om op een plezierige en ontspannen wijze te bewegen en te ervaren hoe fijn het is om (bij) jezelf te zijn. Daarnaast verhoogt yoga het lichaamsbewustzijn, is het goed voor de lichaamshouding en maakt het kinderen soepeler en sterker.

Festina Lente Yoga biedt de volgende activiteiten aan op gebied van kinderyoga:

  • Kinderyogales (wekelijkse lessen- deelname per lesblok)
  • Prive kinderyoga/ ouder & kind yogales
  • Kinderyoga op NSO/ feestje
  • Ouder & Kind Yoga (op regelmatige basis)

In blokken van een aantal weken bieden we in onze studio groepslessen kinderyoga aan. 

In deze lessen wordt er spelenderwijs bewogen aan de hand van diverse yogahoudingen. Dit zijn vaak klassieke yogahoudingen, aangepast voor kinderen. Hiermee wordt gewerkt aan soepelheid, lenigheid en kracht. De oefeningen hebben ook als effect dat kinderen meer ‘in hun lichaam landen’. Dit zorgt voor rust. Ook wordt in iedere les geoefend met balans, concentratie en ontspanning. Bijvoorbeeld door onderlinge massage over de kleding, creatieve opdrachten en speelse ademhalingsoefeningen. Dit alles uiteraard in het tempo van de kinderen. De groepen worden bewust klein gehouden en bestaan uit maximaal 8 kinderen.

Naast groepslessen bestaat ook de mogelijkheid voor individuele lessen voor zowel kinderen als tieners. Dit kan prettig zijn als een kind gevoelig is voor prikkels. Een individuele les wordt geheel afgestemd op de behoefte van het kind/de tiener op dat moment. 

Daarnaast is het ook mogelijk om op Kinderdagverblijf (peuteryoga), NSO of op school kinderyoga aan te bieden. Hiervoor wordt dan een eenmalige workshop of een serie lessen op maat overeengekomen.

Samen met je kind een moment van tijd en aandacht voor elkaar, lekker bewegen, plezier maken en ontspannen! Dát is ouder & kind yoga. Elke les heeft een thema waarop de oefeningen worden afgestemd en zijn geschikt voor kinderen van circa 5-11 jaar. De lessen hebben eenzelfde opbouw als een kinderyogales met als voornaamste verschil dat de meeste yogahoudingen samen met de ouder worden uitgevoerd. Dit is leuk, speels en soms uitdagend. Je werkt samen aan balans, uithoudingsvermogen, kracht en souplesse. Ook een onderlinge massage over de kleding en concentratie- en ontspanningsoefeningen zijn onderdeel van ouder & kind yoga. 

Ouder & Kind yoga wordt ongeveer 1x per kwartaal gegeven op een zaterdagmiddag. De yogales zelf duurt een uur en daarna sluiten we af met een kop thee of water en soms nog een creatieve opdracht. Uiteraard zijn een opa of oma met kleinkind of andere familie-samenstelling ook welkom!

Stroke groen
uitsparing wit
5865 Festina Lente watermerk kleur RGB transparant

Yoga is not about being good at something,
it’s about being good to yourself.

Festina Lente Yoga 2022-74
Cirkel paars groen

Hatha en hatha flow

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-46
Cirkel groen geel

Vinyasa

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-80
Cirkel groen paars

Yin yoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-61
Cirkel groen geel 1

Yin Yang yoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-82
Cirkel paars groen

Easy yoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-42
Cirkel paars groen

Ashtanga Yoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-84
Cirkel groen geel

Mindful yoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-14
Cirkel paars groen

Online yoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-4
Cirkel groen geel

Qigong & Yin

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-43
Cirkel groen geel

Tieneryoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-11
Cirkel groen paars

Kinderyoga

Stroke groen
Festina Lente Yoga 2022-113
Cirkel paars groen

Privéles

Stroke groen

Warme woorden