Hatha Yoga

Hatha-Yoga zorgt ervoor dat je door middel van bewegen in de diverse yogahoudingen (asana’s) soepelheid, lenigheid en kracht ontwikkeld. De yogahoudingen zijn soms dynamisch. Dit betekent dat je  in beweging blijft op het ritme van je ademhaling en gedurende een aantal opeenvolgende houdingen. Dit wordt afgewisseld met statische houdingen, waarbij je dezelfde houding een aantal ademhalingen vasthoudt.

Mijn lessen zijn ‘down to earth’ en laten je gedurende een uur verschillende staande, zittende en liggende houdingen en ademhalings- en ontspanningsoefeningen ervaren. Enerzijds werk je hiermee aan je conditie en lenigheid en anderzijds train je jezelf goed naar je lichaam te luisteren, je grenzen te bewaken en je te ontspannen. Door de yogahoudingen te combineren met meditatie- en ademhalingstechnieken kom je (weer) meer in contact met je lichaam, wat voor rust en ontspanning zorgt. We sluiten elke les gezamenlijk af met een kopje thee.

Op verschillende avonden en vanaf 1 november ook op woensdagochtend geef ik hatha yogales, waarbij de les op woensdagochtend fysiek wat intensiever is (Hatha Flow Yoga) dan de Hatha Yoga in de avonden.

Kijk verder bij lesrooster en inschrijven