Wijzigingen in COVID-19 beleid en consequenties voor yogalessen

Vanaf 28 november j.l. gelden er, in verband met het toenemende aantal besmettingen met Corona, aanvullende maatregelen. Dit betekent onder andere een avondlockdown van 17.00 ’s avonds tot 05.00 uur ’s ochtends. Dit betekent dat alle locaties, waaronder dus ook de yogastudio’s, in die periode gesloten moeten zijn. Tot 17.00 uur mogen er wél lessen in de studio verzorgen worden, onder de afspraken zoals deze op dit moment ook gelden (geldig CTB, bij klachten blijf je thuis etc.). Zie ook de website van de rijksoverheid met het overzicht van alle maatregelen.

In overleg met de docenten is het lesrooster tot en met 14 december aangepast. Alle lessen die overdag plaatsvinden gaan gewoon door, met een enkele aanpassing qua tijdstip (Yin op zondag en Mindful Yoga op dinsdag zijn vervroegd!). In de avond zal er een online lesaanbod zijn, grotendeels op dezelfde manier als eerder dit jaar tijdens de volledige lockdown. Een aantal online lessen is via YouTube video en een aantal via een livestream. Livestream lessen kun je direct meedoen op het moment dat de les gegeven wordt. Daarnaast worden alle livestream lessen ook opgenomen en daardoor kun je deze lessen ook op een ander tijdstip doen met de video. De link naar deze video ontvang je op de ochtend, nadat de livestream les heeft plaatsgevonden en je hebt dan 5 dagen de tijd om deze les alsnog (of nogmaals) te doen. Ook de YouTube video’s zijn gedurende 5 dagen voor je beschikbaar.

Tot en met 14 december gaat het mogelijk zijn om met alle strippenkaarten en abonnementen alle lessen te volgen, zodat er voor iedereen genoeg keuze is in lessen. Daarnaast is het tijdelijk ook mogelijk om voor €8 een (extra) online les te volgen. Met yoga zorg je goed voor jezelf, of dat nu thuis of in de studio is. Ik hoop dat ik samen met de andere docenten je hierbij kan ondersteunen.

Voor de lessen die nog wel in de studio mogen plaatsvinden bijven de huidige coronamaatregelen gelden, zoals we deze al kennen (zie de COVID-beleid) met als aanvulling dat een mondkapje nu verplicht is geworden tot het moment dat je op je mat zit. Tijdens de yogales mag deze uiteraard af.

Leuk zijn al deze aanpassingen natuurlijk niet, voor niemand. Laten we er samen het beste van maken en hopen dat we hiermee onze bijdrage leveren aan het verlagen van de besmettingen, zodat we, over hopelijk een niet al te lange tijd, gewoon allemaal weer fijn onze yogalessen kunnen volgen en geven zoals we dat graag willen.

Kijk voor het actuele lesrooster hier.