De studio en het team!

Festina Lente Yoga bestaat in 2023 alweer 8 jaar. Sinds juni 2020 hebben we een eigen locatie aan Kruisboog 30 in Houten! We hebben hier een mooie studio van ruim 70m2 met uitzicht op de tuin (waar we ook buiten lessen geven!). 

Yolande Janssen, yogadocente en eigenaar Festina Lente Yoga  

Ik ben Yolande, yogadocente, eigenaar van Festina Lente Yoga en moeder van drie kinderen. Ik beoefen al ruim 18 jaar yoga in diverse vormen. Net wat er op dat moment op mijn pad kwam of waar ik behoefte aan had. Naast een gezond en soepel lichaam geeft yoga mij rust in mijn hoofd en de nodige ontspanning in deze hectische maatschappij.  Doordat yoga mij zoveel gebracht heeft, wilde ik dit ook met meer mensen delen en ben ik na diverse yogaopleidingen in 2015 begonnen met lesgeven. In de afgelopen jaren is Festina Lente Yoga steeds verder gegroeid.

In juni 2020 was het tijd voor de volgende stap, een eigen studio op een prachtige locatie in Houten. In deze studio is ruimte voor yoga in al haar facetten, waarbij persoonlijke aandacht en ‘even thuis komen bij jezelf’ centraal staan. Ik ont-moet je graag op de mat, Je bent van harte welkom!

Naast mijzelf zijn er in de studio ook regelmatig andere docenten in de lessen te zien. Een fijn team van professionals waarbij persoonlijke aandacht, enthousiasme en passie voor yoga de verbindende factoren zijn.

Denise de With, yogadocente (Hatha, Hatha Flow, workshops, trainingen, XL lessen)

Mijn naam is Denise, yoga nerd en moon lover. Rond mijn 20e is yoga op mijn pad gekomen. Waar ik eerst dacht dat yoga niets voor mij was (veel te rustig en zweverig dacht ik), bleek het tegendeel waar. Na mijn eerste les was ik verkocht en ben ik vrijwel direct in alles wat met yoga te maken heeft gedoken. De vrijheid die ik ontwikkelde in mijn lichaam maar zeker ook in mijn mind, de rust en ontspanning en het jezelf steeds beter leren kennen, maakten mij zo enthousiast dat ik dat met de wereld wilde delen. Al snel volgde de eerste opleidingen en cursussen en nog geen jaar later ben ik begonnen met lesgeven. Nu 8 jaar later doe ik dat nog steeds met heel veel plezier. Ik heb een Raja Yoga opleiding gevolgd die ik in 2017 met een meester titel heb afgrond ( 800+ uur opleiding). Daarnaast heb ik de Ground Control Pilates opleiding gevolgd (Debbie Jenner), holistische kinderyoga (Arterre), een NLP practitioner, en diverse cursussen en workshops. 

Yoga is een pad waarbij je kan blijven leren en ontwikkelen. Het mooie aan yoga vind ik dat het een compleet pad is, het is zoveel meer dan alleen de houdingen, het is meditatie, het is persoonlijke ontwikkeling, dichter bij jezelf komen, gedachtenpatronen ontdekken, je mind kalm en rustig maken, lekkerder in je vel komen te zitten, letterlijk en figuurlijk, en zoveel meer. Naast yoga lessen verzorg ik workshops en cursussen over de maan en natuurlijk rondom alles wat met yoga te maken heeft.

Fem van Liempt, yogadocente (Vinyasa, Yin Yoga, Hatha, XL lessen)

Mijn naam is Fem en ik ben moeder van 2 boys. I love doTERRA en kan niet zonder koffie. Ik geef in Hatha, Easy Hatha Flow, Yin, Yoga Nidra en Vinyasa yoga.

Yoga heeft mijn leven veranderd toen ik 2006 chronisch ziek werd. Voor mij was Yoga op dat moment durven loslaten en goed leren ademhalen.  Mooie opleidingen en (jaarlijkse) bijscholingen geven mij inspiratie. En die pas ik dan weer toe in mijn lessen. De basis houdingen zorgen voor structuur maar met een beetje gekkigheid van Fem is elke les toch weer anders. Mijn lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Er is maar een ding belangrijk op het moment dat jij op die mat gaat staan: Just be you

Joyce Kuijf, yogadocente (Yin Yoga en vervanging)

Mijn naam is Joyce, yogini sinds 2014. Dat gevoel na mijn allereerste yogales vergeet ik nooit meer: dit gevoel van ontspanning had ik nog nooit ervaren. Het smaakte naar meer en ik heb ongeveer elke  vorm van yoga wel een keer uitgeprobeerd. Waar ik eerst begon met trouw 1 keer in de week een yogalesje, werden dit er steeds meer naarmate de tijd verstreek. Daarna heb ik mij verder verdiept door middel van workshops en uiteindelijk de stap gewaagd om te beginnen met een yin yoga docentopleiding bij José de Groot, die ik heb afgerond in 2020. Ik weet nu al dat er meer opleidingen zullen volgen. In mijn lessen ligt, naast selfcare, de nadruk op jouw uniekheid en hoe je met kleine aanpassingen het maximale uit een houding kan halen. 

Alix Reichenecker, yogadocente (Ashtanga Yoga)

Hoi, mijn naam is Alix en woonachtig in Utrecht. In 2012 heb ik mijn eerste Ashtanga yoga les gevolgd en ik was meteen verkocht. Ashtanga kenmerkt zich onder andere doordat je steeds dezelfde volgorde van asana’s volgt. Ashtanga is wat pittiger, maar door het ritme van de asana’s kan ik helemaal tot rust komen en focussen op mijn ademhaling. In juli 2021 heb ik mijn Ashtanga Teacher Training succesvol afgerond. Nu kijk ik er naar uit om les te gaan geven.

Wendy de Korte, yogadocente (Yin-Yang Yoga)

Mijn naam is Wendy en sinds een jaar of 7 ben ik verknocht aan yoga. Ik besloot al vrij snel om een opleiding tot docent te gaan volgen en heb inmiddels diverse opleidingen van hele verschillende soorten yoga afgerond.  In 2017 ben ik begonnen met lessen te geven. En waar het me eerst niet pittig genoeg kon met poweryoga en vinyasa, de actieve yang-vormen, ben ik nu juist voorstander van yoga die je lichaam en geest herstelt en brengt wat jij op dat moment nodig hebt.
Yoga is voor mij een pure en fijne manier van zelfzorg. Iedere ademhaling is als een lief bericht voor jezelf.
Met veel plezier ga ik de Yin-Yang Yoga lessen geven.

Alles mag er zijn. 
Jouw leven is yin en yang

Daniëlle Keizer, yogadocente (Hatha Yogalessen, vervanging en XL workshops)

Ik ben Daniëlle Keizer. Ik woon in Hilversum met mijn dochter. Ik beoefen sinds 2007 verschillende vormen van yoga. In 2014 ben ik begonnen met de 4-jarige Hatha Yoga docentenopleiding bij Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Ik volgde de drie basisjaren en geef sinds 2018 les. 

Yoga is een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Het is een mooie manier om in contact te zijn met mijzelf en mij bewust te zijn van wat er is op dat moment in mijn leven. Naast een gezond lichaam geeft de yoga mij stabiliteit. Ik vind het erg leuk om dat door te geven aan anderen door les te geven en mensen te laten ervaren wat yoga voor je kan betekenen. 

Naast de yogalessen ben ik werkzaam als psycholoog in de basis GGZ, waarbij ik de yoga regelmatig inzet in de behandeling. In de toekomst wil ik de psychologie en de yoga meer gaan integreren; ik zie het als een waardevolle combinatie. 

Ik geef Hatha Yogalessen, ik vervang collega’s indien nodig, en ik zal regelmatig XL Workshops geven met verschillende thema’s.

Laurien van Hoorn, yogadocente (Yin, Hatha en zwangerschapsyoga)

Mijn naam is Laurien en ik woon in Houten met mijn man en 2 kindjes. Yoga is voor mij; uit het hoofd en in het lichaam. Leren om te voelen en observeren wat er gebeurt, zowel fysiek als mentaal en emotioneel. En daarmee kunnen zijn zonder oordeel. Het is het leren herkennen en respecteren van grenzen, en kijken of je ze kunt verleggen, of juist niet. Het is het overwinnen van angsten. En uiteindelijk het rustiger worden van je geest. Dit is ook wat ik wil meegeven in mijn lessen. Ik geef Yin, Hatha en ga de Zwangerschapsyoga verzorgen. Ik geef rustige lessen met soms ook wat pit, met veel aandacht voor de ademhaling en voor het observeren van wat je tegenkomt in de houdingen. Mijn grote inspiratiebron is mijn oma, die tot haar 87e met veel passie yogalessen gaf. Ik hoop dit ook nog net zo lang te kunnen doen als zij! 

Lisanne Rodenburg, yogadocente (Hatha en Kinderyoga)

Mijn naam is Lisanne. Ik woon in Houten maar kom uit het drukke Amsterdam, dat ik samen met mijn vriend en kat heb ontvlucht. Yoga kwam in eerste instantie op mijn pad toen ik als student een nieuwe sport zocht, omdat ik geen tijd meer had voor mijn jarenlange ballet trainingen. Maar pas toen ik een burn-out kreeg tijdens de studie begreep ik hoe belangrijk yoga eigenlijk was en dat het zo veel meer was dan beweging. Toen ben ik er pas echt in gaan duiken. Yoga was het enige dat de tollen in mijn hoofd tot rust bracht en me in staat stelde echt te gaan voelen, zowel mijn emoties als alle signalen die mijn lichaam mij gaf. Dat vond ik zo mooi en belangrijk dat ik besloot dat ook te willen doorgeven aan anderen, zeker aan diegene die pas net kennis maken met de wereld en wie ze zijn. Ik heb toen een kinderyoga opleiding gevolgd en daarna een hatha yoga docentenopleiding. Zowel volwassenen als kinderen wil ik leren te gaan voelen en begrijpen, zeker in deze veeleisende en hectische maatschappij, dat het oké is om een gevoelig mens te zijn.  
 
Naast yoga wandel ik graag, dans ik, heb ik een moestuin, schrijf ik boeken en maak ik kunst. Daarnaast vind ik altijd wel weer iets nieuws om me in te verdiepen. Ik zie het leven als een ketting met kralen, waarin elke kraal een nieuwe belevenis of doel voorstelt. En ook met yoga wil ik veel kralen vullen. 

Geeke Hardeman, Mindfulnesstrainer en stress- en burn-out coach

Mijn naam is Geeke Hardeman. Ik ben mindfulnesstrainer, stress- en burn-out coach, moeder van 5 kinderen en woonachtig in Houten. In 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness en in 2011 volgde ik het 8-weekse mindfulness stress reductie programma. Ik vond hier tools om beter om te kunnen gaan met de onvermijdelijke stress en uitdagingen van het leven. Ik begon in de drukte van alledag te verlangen naar mijn mindfulness oefenmomenten, om even adem te halen, rust te vinden, thuis te komen bij mezelf. In 2017 behaalde ik mijn certificaat tot mindfulensstrainer. 

Milde yoga is een onderdeel van de mindfulnesstraining en voor mij iedere keer weer een welkome manier om in mijn lichaam te ‘landen’. Ik beoefen al yoga sinds ik een meisje ben. Ik leerde de zonnegroet en doe deze sindsdien bijna dagelijks na het opstaan. Vanaf mijn 18e volgde ik bij tijd en wijle yogalessen maar oefen ook veel thuis zelf of met een online les. Yoga is een onderdeel van de mindfulnesstraining en mindfulness is naar mijn idee een onderdeel van yoga. In de 8-weekse training leer je nog meer tools om met een milde, open aandacht te leven en beter om te leren gaan met stress. Je leert uit de automatische piloot te stappen en bewust keuzes te maken. Zo vergroot je je kwaliteit van leven en ontwikkel je meer veerkracht.