De studio en het team!

Festina Lente Yoga bestaat in 2021 alweer 6 jaar. Sinds juni 2020 hebben we een eigen locatie aan Kruisboog 30 in Houten! We hebben hier een mooie studio van ruim 70m2 met uitzicht op de tuin (waar we ook buiten lessen geven!). 

Yolande Janssen, yogadocente en eigenaar Festina Lente Yoga  

Ik ben Yolande, yogadocente, eigenaar van Festina Lente Yoga en moeder van drie kinderen. Ik beoefen al ruim 16 jaar yoga in diverse vormen. Net wat er op dat moment op mijn pad kwam of waar ik behoefte aan had. Naast een gezond en soepel lichaam geeft yoga mij rust in mijn hoofd en de nodige ontspanning in deze hectische maatschappij.  Doordat yoga mij zoveel gebracht heeft, wilde ik dit ook met meer mensen delen en ben ik na diverse yogaopleidingen in 2015 begonnen met lesgeven. In de afgelopen jaren is Festina Lente Yoga steeds verder gegroeid.

In juni 2020 was het tijd voor de volgende stap, een eigen studio op een prachtige locatie in Houten. In deze studio is ruimte voor yoga in al haar facetten, waarbij persoonlijke aandacht en ‘even thuis komen bij jezelf’ centraal staan. Ik ont-moet je graag op de mat, Je bent van harte welkom!

Naast mijzelf zullen er in de studio ook regelmatig andere docenten in de lessen te zien zijn. Een klein team van professionals waarbij persoonlijke aandacht, enthousiasme en passie voor yoga de verbindende factoren zijn.

Denise de With, yogadocente (Hatha, Hatha Flow, workshops, trainingen, XL lessen)

Mijn naam is Denise, yoga nerd en moon lover. Rond mijn 20e is yoga op mijn pad gekomen. Waar ik eerst dacht dat yoga niets voor mij was (veel te rustig en zweverig dacht ik), bleek het tegendeel waar. Na mijn eerste les was ik verkocht en ben ik vrijwel direct in alles wat met yoga te maken heeft gedoken. De vrijheid die ik ontwikkelde in mijn lichaam maar zeker ook in mijn mind, de rust en ontspanning en het jezelf steeds beter leren kennen, maakten mij zo enthousiast dat ik dat met de wereld wilde delen. Al snel volgde de eerste opleidingen en cursussen en nog geen jaar later ben ik begonnen met lesgeven. Nu 8 jaar later doe ik dat nog steeds met heel veel plezier. Ik heb een Raja Yoga opleiding gevolgd die ik in 2017 met een meester titel heb afgrond ( 800+ uur opleiding). Daarnaast heb ik de Ground Control Pilates opleiding gevolgd (Debbie Jenner), holistische kinderyoga (Arterre), een NLP practitioner, en diverse cursussen en workshops. 

Yoga is een pad waarbij je kan blijven leren en ontwikkelen. Het mooie aan yoga vind ik dat het een compleet pad is, het is zoveel meer dan alleen de houdingen, het is meditatie, het is persoonlijke ontwikkeling, dichter bij jezelf komen, gedachtenpatronen ontdekken, je mind kalm en rustig maken, lekkerder in je vel komen te zitten, letterlijk en figuurlijk, en zoveel meer. Naast yoga lessen verzorg ik workshops en cursussen over de maan en natuurlijk rondom alles wat met yoga te maken heeft.

Fem van Liempt, yogadocente (Vinyasa, Yin Yoga, Hatha, XL lessen)

Mijn naam is Fem en ik ben moeder van 2 boys. I love doTERRA en kan niet zonder koffie. Ik geef in Hatha, Easy Hatha Flow, Yin, Yoga Nidra en Vinyasa yoga.

Yoga heeft mijn leven veranderd toen ik 2006 chronisch ziek werd. Voor mij was Yoga op dat moment durven loslaten en goed leren ademhalen.  Mooie opleidingen en (jaarlijkse) bijscholingen geven mij inspiratie. En die pas ik dan weer toe in mijn lessen. De basis houdingen zorgen voor structuur maar met een beetje gekkigheid van Fem is elke les toch weer anders. Mijn lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Er is maar een ding belangrijk op het moment dat jij op die mat gaat staan: Just be you

Joyce Kuijf, yogadocente (Yin Yoga en vervanging)

Mijn naam is Joyce, yogini sinds 2014. Dat gevoel na mijn allereerste yogales vergeet ik nooit meer: dit gevoel van ontspanning had ik nog nooit ervaren. Het smaakte naar meer en ik heb ongeveer elke  vorm van yoga wel een keer uitgeprobeerd. Waar ik eerst begon met trouw 1 keer in de week een yogalesje, werden dit er steeds meer naarmate de tijd verstreek. Daarna heb ik mij verder verdiept door middel van workshops en uiteindelijk de stap gewaagd om te beginnen met een yin yoga docentopleiding bij JosĂ© de Groot, die ik heb afgerond in 2020. Ik weet nu al dat er meer opleidingen zullen volgen. In mijn lessen ligt, naast selfcare, de nadruk op jouw uniekheid en hoe je met kleine aanpassingen het maximale uit een houding kan halen. 

Alix Reichenecker, yogadocente (Ashtanga Yoga)

Hoi, mijn naam is Alix en woonachtig in Utrecht. In 2012 heb ik mijn eerste Ashtanga yoga les gevolgd en ik was meteen verkocht. Ashtanga kenmerkt zich onder andere doordat je steeds dezelfde volgorde van asana’s volgt. Ashtanga is wat pittiger, maar door het ritme van de asana’s kan ik helemaal tot rust komen en focussen op mijn ademhaling. In juli 2021 heb ik mijn Ashtanga Teacher Training succesvol afgerond. Nu kijk ik er naar uit om les te gaan geven.

Wendy de Korte, yogadocente (Mindful Yoga)

Mijn naam is Wendy en sinds een jaar of 7 ben ik verknocht aan yoga. Ik besloot al vrij snel om een opleiding tot docent te gaan volgen en heb inmiddels diverse opleidingen van hele verschillende soorten yoga afgerond.  In 2017 ben ik begonnen met lessen te geven. En waar het me eerst niet pittig genoeg kon met poweryoga en vinyasa, de actieve yang- vormen,  ben ik nu juist voorstander van  yoga die je lichaam en geest herstelt en brengt wat jij op dat moment nodig hebt.
Yoga is voor mij een pure en fijne manier van zelfzorg. Iedere ademhaling is als een lief bericht voor jezelf.
Met veel plezier ga ik de mindful lessen geven.

Alles mag er zijn. 
Jouw leven is yin en yang