Nieuwsblog nieuwbouw

Update 25 juni 2020

De studio is er klaar voor, de docenten zijn er klaar voor…. vanaf 1 juli mogen er dan toch eindelijk ook lessen hier binnen gegeven worden. Natuurlijk hebben we ook kunnen genieten van de yogalessen buiten (en ook dat gaat verder bij goed weer), maar o, o, wat heb ik uitgekeken naar dit moment! Het nieuwe lesrooster staat hier op de website en uiteraard hebben we een aantal maatregelen i.v.m. Covid-19 waar we ons aan moeten houden, maar dat neemt niet weg dat we de draad weer kunnen oppakken. Kom je volgende week een les volgen en de studio real-live bekijken? Je bent van harte welkom!

Update 22 april 2020

Waar ik bij het schrijven van de vorige blog op 2 maart nog dacht in deze periode druk te zijn met ontvangst van sleutels, schoonmaken en inrichten van de studio is het toch behoorlijk anders gelopen…..  Het covid-19 virus en alle maatregelen om de verdere verspreiding tegen te gaan hebben een enorme impact op onze samenleving gekregen. Zo ook op de yogalessen, die op dit moment alleen online te volgen zijn. Gelukkig kunnen de yogalessen op deze manier in ieder geval nog wel voortgezet worden, maar het is natuurlijk wel anders. Deze crisis heeft uiteraard ook een impact op de opening van de nieuwe studio, die later gaat zijn dan gepland….. 

Natuurlijk is het een teleurstelling dat er na de meivakantie nog geen lessen in de studio kunnen plaatsvinden, maar het is even niet anders. Wel weet ik zeker dat er over een tijd een moment aanbreekt dat we met z’n allen enórm gaan genieten van deze mooie studio! Nu is gezondheid echter veel belangrijker en houden we gewoon nog even vol met de livestream yogalessen. Een oefening in geduld en acceptatie…. 

Gelukkig is de aannemer wel grotendeels doorgegaan met de werkzaamheden en is hard gewerkt aan de binnenkant van het pand. Wat is er sinds de vorige update van begin maart zoal gebeurd?

De muren zijn geschilderd, de gietvloer gestort, de houten vloer in de yogastudio is gelegd en de plafonds zijn verder afgewerkt. De verlichting in de Yoga entreeruimte en in de Yogastudio is een speciale led-verlichting die uit Italië komt. Aanvankelijk dachten we dat deze voorlopig niet zou komen, omdat in Italië alle fabrieken al een tijd dicht zijn. Maar we hadden geluk, want vorige week kwam de verlichting alsnog! Dus we hebben licht 🙂

Volgende week zal de timmerman de kast voor de yogamaterialen in de studio gaan maken en ook de raambekleding moet nog worden opgehangen. Dan wordt het langzamerhand tijd voor de schoonmaak en inrichting….! 

Ook de algemene ruimtes zijn bijna klaar (we delen het pand met een aantal ondernemers) ware het niet dat er nog geen keuken in zit en boven nog twee deuren missen. Wanneer die geleverd worden is nog niet duidelijk, alles zit nog dicht. De tuin is daarentegen wél al helemaal klaar. Ik zie ons over een tijd al in de zon op de matten in de tuin zitten, maar ook gewoon vanaf de studio naar buiten kijken tijdens een yogales zal al heerlijk rustgevend zijn. Het net ingezaaide gras heeft eerst nog een paar weken nodig om te groeien en aangezien er nu toch niemand in kan….komt dat wel goed. 

Natuurlijk hopen we zo snel mogelijk open te kunnen, maar we wachten af wat er wanneer mogelijk is en tot die tijd geven we je regelmatig een kijkje door middel van foto’s en video. 

Nieuwsgierig naar hoe de studio er nu uit ziet? Hieronder een impressie met wat recente foto’s! 

2 maart 2020

De bouw vordert gestaag… en we hebben een adres!

Inmiddels is het maart en is er nog maar één maand om de binnenzijde van het pand ook helemaal oplever klaar te krijgen! Er wordt hard door gewerkt en dat is te zien! De muren zijn glad gestreken, het hoge plafond is gespoten (zwart :)) en het verlaagde plafonddeel (wit) is opgehangen. In het verlaagde plafonddeel zal ook verlichting komen te hangen die uiteraard dimbaar is. Daarnaast is de aannemer natuurlijk ook nog bezig met de algemene ruimtes, waaronder -niet onbelangrijk- de toiletten. Begin april is de oplevering en worden de vloeren gelegd. In de yogastudio zal er een mooie hout/pvc vloer komen te liggen, maar verder in het pand komen gietvloeren. En tja… die moeten dan 2 (!) weken uitharden, waardoor het pand tijdelijk niet toegankelijk zal zijn. Vanaf 20 april kan dan het inrichten gaan plaatsvinden! Daar heb ik natuurlijk ontzettend veel zin in. Maar first things first, er moet nog een hoop gebeuren voor die tijd. Nu eerst keuzes maken voor de raambekleding, tafel, schoenenbankjes….. etc…

Het officiële adres is inmiddels ook bekend! De yogastudio zit op Kruisboog 30D!

3 februari 2020

Een Eigen Locatie!

Ik had een droom… en die droom werd een idee… en binnenkort wordt het idee werkelijkheid.

De afgelopen jaren heb ik met Festina Lente Yoga op verschillende locaties les gegeven. Soms waren wijzigingen vrijwillig en soms was ik genoodzaakt te verhuizen. Maar steeds ben ik op zoek geweest naar een nog fijnere plek voor de lessen. Uiteindelijk heeft iedere plek wel iets bijgedragen aan de ontwikkeling van Festina Lente Yoga.

Op dit moment zitten we best goed en hebben we fijne locaties voor de lessen. Geen van die locaties is echter ècht mijn eigen plekje. En dat is nou mijn droom. Een hele fijne eigen plek voor Festina Lente Yoga die mijn sfeer ademt, die comfortabel, schoon en warm is. Een plek die een ontspannen tweede woonkamer is voor alle leden van Festina Lente Yoga. Een plek waar je de boel de boel mag laten en helemaal tot rust mag komen.

Ik ben dan ook heel trots dat ik deze plek gevonden heb! Begin mei zal ik de deuren openen van yogastudio Festina Lente Yoga op Kruisboog 30/32 in Houten (naast sporthal The Dome)

Momenteel wordt er druk gewerkt in en aan het pand. In dit blog zal ik regelmatig een update geven over de vorderingen en de weg die ik bewandel naar onze eigen locatie! 

Namasté,

Yolande 

Achterzijde studio met openslaande deuren naar de toekomstige tuin 🙂
Voorzijde van het pand (studio zit aan de linker- en achterzijde op de begane grond)
Toen het officieel werd….
Er wordt hard gewerkt, de binnenmuren gingen er deze week in.