Activiteitenmarkt 3 september a.s.

Op zaterdag 3 september a.s. staan wij van 10.00-16.00 uur op de activiteitenmarkt op het Rond.
De activiteitenmarkt is hét evenement in Houten waarbij inwoners kunnen kennismaken met het aanbod aan verschillende activiteiten, vrijwilligerswerk en sport in Houten.

Na twee aangepaste versies vanwege Corona zal de Activiteitenmarkt dit jaar weer ‘normaal’ zijn.

Kom jij ook even gezellig langs onze kraam, zodat we er met elkaar een mooi evenement van kunnen maken?

Zomervakantie

Vanaf dit weekend (9 juli 2022) is het in onze regio zomervakantie. Veel mensen trekken er lekker op uit en ook de docenten gaan op vakantie.

Maar, onze studio is de hele zomer geopend!

Good-to-know :

* We hebben een aangepast zomerrooster van 9 juli – 7 augustus (zie app of de agenda op de website voor het actuele rooster)

* Vergeet je niet in te schrijven!

* Wil je op je vakantie ook yoga doen? Dan is het online yogapakket een uitkomst. Kies voor Hatha, Yin, Flow of een combinatie!

* Ga je zelf op vakantie en heb je een abonnement? Dan heb je na de vakantie een maand de tijd om de gemiste lessen in te halen.

* Tieneryoga gaat in de vakantie niet door. Deze start weer op vrijdag 26 augustus.

* Bij voldoende animo start en in september weer een cursus kinderyoga (5-9 jaar)

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie.

Vanaf medio augustus gaan we weer op volle kracht vooruit. Er volgen mooie, leuke en nieuwe dingen. Daarover in augustus meer!

Uniek samenwerking met Your Personal Training

Vanuit Festina Lente Yoga hebben we een samenwerking opgestart met Your Personal Training (deze zit in hetzelfde pand als de studio, vanuit de tuin kijk je er rechts op). Your Personal Training, biedt naast personal training ook small Group lessen aan (max 8 deelnemers) waarin gewerkt wordt aan kracht, weerbaarheid en conditie. Tijdelijk hebben wij samen een actie waarmee je een 10-strippenkaart kunt kopen en hiermee 5x een yogales en 5x een small Group training kunt doen voor slechts €75 (normaal €150,-). De actie loopt vanaf deze week tot 1 juli a.s.

Uiteraard zijn jullie ook welkom om mee te doen, maar vertel het vooral ook door aan je buren, vrienden en familie! We hopen iedereen zo weer in beweging en ontspanning te krijgen na 2 jaren van corona en veel thuis zitten. Daarom heet deze actie ook: Excercise & Relaxercise 😉

Misschien heb je het vorige week gezien in ’t Groentje en anders deze week in de herkansing of lees hier alsnog het hele bericht.

Pinkster XL-les Yin

Een fijne extra lange yin les (met tennisballen) om de lente te vieren!

Na een lange, grijze winter komt langzaam de zon eindelijk weer terug. De lente is de overgang van yin (winter)  naar yang (zomer). Vaak voel je ook die verandering in energie, ben jij bijvoorbeeld ook al aan je voorjaarsschoonmaak begonnen?

In deze lange yin les doen we houdingen waarmee we ons lichaam optimaal kunnen ondersteunen tijdens deze energieshift. Als extra bonus gaan we naast de yin houdingen ook de techniek van SMFR (Self Myofascial Release) inzetten door gebruik te maken van tennisballen. Hiermee kunnen we eventuele spierknopen verzachten zodat we meer bewegingsvrijheid kunnen ervaren.

Kom je gezellig meedoen op 1e Pinksterdag (zondag 5 juni)?

N.B. In tegenstelling tot wat eerder werd vermeld, zal deze les niet tijdens Pasen, maar op eerste Pinksterdag zijn.

Meditatie voor vrede

De onrust in de wereld is na corona nog niet zomaar verdwenen. De oorlog in de Oekraïne is opnieuw iets wat raakt op vele niveaus. Om de mensen in de Oekraïne te steunen (alsook vele anderen op plekken in de wereld waar helaas nog steeds onmenselijke situaties bestaan) en te voorzien in een plek om te slapen, voedsel, medicijnen e.d. is uiteraard geld nodig.

Daarom geef ik, Yolande, op dinsdag 15 maart om 21.00 uur een online meditatie voor vrede. Het is een moment om even stil te zijn, samen en in onszelf en vrede de wereld in te sturen.De meditatie is direct aansluitend op de livestream Hatha Yoga, maar je krijgt hiervoor een aparte link. De meditatie zelf zal ongeveer 15-20 minuten duren. Aanmelden kan via de app, de agenda of door een mail te sturen.

Het is ook mogelijk om de mediatie via een replay te volgen. Dus kun je niet op dinsdagavond, maar wil je wel mediteren/doneren, dan kan dit dus ook! Je ontvangt na afloop van de mediatie een link in je mailbox als je je hebt opgegeven.


De meditatie is op donatiebasis. Dat betekent dat je je gewoon gratis kunt inschrijven en zelf mag bepalen of en hoeveel je wilt doneren. Je ontvangt daarvoor na afloop van mij een e-mail met een open tikkie. Uiteraard hoop ik dat we vanuit onze studio een mooi bedrag kunnen gaan geven. 100% van jouw donatie gaat direct door, er blijft niets bij de studio achter.


Ik zal eind volgende week namens alle yogi’s van Festina Lente Yoga én met een extra donatie vanuit de studio het totaalbedrag overmaken op giro 555. Uiteraard laat ik jullie weten wat wij hebben bijgedragen.

Namasté,
Yolande & docenten Festina Lente Yoga

We mogen weer normaal lesgeven

Ik weet nog dat ik halverwege februari 2020 op een avond besloot voor de lessen de matten maar wat uit elkaar te leggen. Voor het geval dat. Het voelde raar en een beetje spannend, dat “corona” al leek het nog ver weg, maar toch…. Nu exact twee jaar later merk ik dat het ergens nog niet helemaal doordringt, dat we vanaf 25 februari weer ‘normaal’ kunnen lesgeven in onze studio. Na al het ‘dicht-open-dicht-open-dicht-open’ en continue wijziging van maatregelen voor de studio zal het wel tijd nodig hebben om er echt op te durven vertrouwen dat het zo goed is en blijft. En dat geeft niet, ook dit is weer een proces en alles gaat vanzelf op zijn plek vallen. Als ik één ding heb geleerd de afgelopen twee jaar: er is altijd een weg! Met creativiteit, positiviteit, steun van familie, docenten en jullie is het altijd goedgekomen. Ik denk dat de kern van yoga voor mij persoonlijk, door deze periode nog eens extra is benadrukt en geleefd:  ” Yoga is not about doing difficult poses but about staying calm in all kind of situation”

Voor de afspraken die nog blijven gelden in de studio, om een bezoek aan de studio voor iedereen prettig te laten verlopen, zie het kopje COVID-19 maatregelen elders op de website.

We mogen onze deuren weer openen

We mogen de yogastudio weer in! Vanaf maandag 17 januari a.s. zullen de live lessen weer starten en verwelkomen we jullie weer graag op de mat.

Om toegang te krijgen tot een yogales in de studio is een Coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Daarnaast gelden er aanvullende maatregelen, die hier te vinden zijn. Lees deze goed door voordat je naar de studio komt, zodat we de lessen voor iedereen op een prettige en veilige manier kunnen laten verlopen.

Mocht je liever een online les volgen, dan bestaat die mogelijkheid nog steeds. De online hatha les van dinsdagavond blijft in het rooster staan.

Het huidige lesrooster is hier te vinden.