Kinderyoga

Kinderyoga is een manier voor kinderen om even uit het (vaak) drukke hoofd te komen en tegelijkertijd te werken aan een sterker en soepeler lichaam.

In de lessen wordt er spelenderwijs bewogen aan de hand van diverse yogahoudingen. Dit zijn vaak klassieke yogahoudingen, aangepast voor kinderen. Hierdoor werken we tijdens de lessen aan soepelheid, lenigheid en kracht. Deze oefeningen hebben ook als effect dat kinderen meer ‘ in hun lichaam landen’. Dit zorgt voor meer rust, wat erg fijn kan zijn in het drukke bestaan dat kinderen vaak hebben. Ook wordt gewerkt aan balans, concentratie en ontspanning door middel van diverse oefeningen zoals onderlinge massage en ademhalingsoefeningen. Dit alles uiteraard in het tempo van de kinderen. De groepen worden bewust klein gehouden en bestaan uit circa 8 kinderen.

Op dit moment is er vanwege onvoldoende animo geen kinderyogagroep voor kinderen van 5-9 jaar. In september 2022 zal weer een nieuwe groep worden opgestart, mits er genoeg aanmeldingen zijn. Mocht je je kind op de wachtlijst willen zetten voor de eventueel nieuw te starten groep, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

De 6-weekse cursus Kinderyoga kost €59. Eventuele ondersteuning voor het betalen van het lesgeld biedt Stichting Leergeld Houten

De lesdagen en -tijden van de kinder- en tieneryoga staan in het lesrooster. Proefles volgen mag altijd, mits er plek is in de betreffende groep. Dit kost €5,- Hiervoor ontvangt u een online betalingslink. Voor proeflessen moet altijd van te voren worden aangemeld.

Praktische informatie voor de lessen:

  • Draag makkelijk zittende kleding, zoals een legging of joggingbroek. Yoga doe je op je blote voeten.
  • Zorg dat je op tijd bent en voor de les naar de wc bent geweest.
  • Neem een grote handdoek mee om over je matje te leggen.
  • Neem een warme trui of fleecedeken en sokken mee voor tijdens de eindontspanning.

Privélessen/ NSO

Naast groepslessen bestaat ook de mogelijkheid voor individuele lessen voor zowel kinderen als tieners. Dit kan prettig zijn als een kind gevoelig is voor prikkels. Een individuele les wordt geheel afgestemd op de behoefte van het kind/de tiener op dat moment. Vul voor meer informatie over individuele lessen het contactformulier in.

Daarnaast is het ook mogelijk om op Kinderdagverblijf (peuteryoga), NSO of op school (bijvoorbeeld in plaats van een gymles) kinderyoga aan te bieden. Hiervoor wordt dan een workshop of een serie lessen op maat overeengekomen.

IMG_2449