Kinderyoga

De kinderyoga is voor kinderen van circa 4 tot 12 jaar.

In de lessen wordt er spelenderwijs bewogen aan de hand van diverse yogahoudingen. Dit zijn vaak klassieke yogahoudingen, aangepast voor kinderen. Hierdoor werken we tijdens de lessen aan soepelheid, lenigheid en kracht. Deze oefeningen hebben ook als effect dat kinderen meer ‘ in hun lichaam landen’. Dit zorgt voor meer rust, wat erg fijn kan zijn in het drukke bestaan dat kinderen vaak hebben. Ook wordt gewerkt aan balans, concentratie en ontspanning door middel van diverse oefeningen zoals onderlinge massage en ademhalingsoefeningen. Dit alles uiteraard in het tempo van de kinderen. Op de vrijdagmiddag wordt er les gegeven in twee groepen, ingedeeld naar leeftijd (4-8 en 9-12 jaar). De groepen worden bewust klein gehouden en bestaan uit 8-10 kinderen. De data, tijden en tarieven vindt u hier.

Naast groepslessen bestaat ook de mogelijkheid voor individuele lessen voor zowel kinderen als tieners. Dit kan prettig zijn als een kind gevoelig is voor prikkels. Een individuele les wordt geheel afgestemd op de behoefte van het kind/tiener op dat moment. Meer informatie over individuele lessen kunt u via Contact opvragen.

IMG_2478 IMG_2449

Daarnaast is het ook mogelijk om op Kinderdagverblijf (peuteryoga), NSO of op school (bijvoorbeeld in plaats van een gymles) kinderyoga aan te bieden. Hiervoor wordt dan een workshop of een serie lessen op maat overeengekomen.

IMG_0855

De kinderyogalessen die Yolande geeft, zijn geïnspireerd vanuit de klassieke hatha yoga en de kinderyoga opleiding van de Jip en Jan Academie. Uiteraard volgt Yolande regelmatig bijscholingen om de kwaliteit hoog te houden.