Kinderyoga

Kinderyoga is een manier voor kinderen om even uit het (vaak) drukke hoofd te komen en tegelijkertijd te werken aan een sterker en soepeler lichaam.

In de lessen wordt er spelenderwijs bewogen aan de hand van diverse yogahoudingen. Dit zijn vaak klassieke yogahoudingen, aangepast voor kinderen. Hierdoor werken we tijdens de lessen aan soepelheid, lenigheid en kracht. Deze oefeningen hebben ook als effect dat kinderen meer ‘ in hun lichaam landen’. Dit zorgt voor meer rust, wat erg fijn kan zijn in het drukke bestaan dat kinderen vaak hebben. Ook wordt gewerkt aan balans, concentratie en ontspanning door middel van diverse oefeningen zoals onderlinge massage en ademhalingsoefeningen. Dit alles uiteraard in het tempo van de kinderen. De groepen worden bewust klein gehouden en bestaan uit circa 8 kinderen.

Schooljaar 2021/22 is er een kinderyogagroep van 5-9 jaar op vrijdagmiddag om 15.15 uur. Dit is een blok van 6 weken in de periode van 10 september tot en met 15 oktober.

Voor oudere kinderen zijn er op vrijdagmiddag twee tienergroepen, namelijk groep 1 voor 10-13 jarigen (16.30 uur) en groep 2 voor 13-17 jarigen (17.45 uur). Voor deze groepen is er gewoon een wekelijkse les in vaste groepen (geen lesblokken).

De data, tijden en tarieven van de kinder- en tieneryoga vindt u hier.

Naast groepslessen bestaat ook de mogelijkheid voor individuele lessen voor zowel kinderen als tieners. Dit kan prettig zijn als een kind gevoelig is voor prikkels. Een individuele les wordt geheel afgestemd op de behoefte van het kind/tiener op dat moment. Meer informatie over individuele lessen kunt u via Contact opvragen.

IMG_2478 IMG_2449

Daarnaast is het ook mogelijk om op Kinderdagverblijf (peuteryoga), NSO of op school (bijvoorbeeld in plaats van een gymles) kinderyoga aan te bieden. Hiervoor wordt dan een workshop of een serie lessen op maat overeengekomen.

IMG_0855