Aangescherpte COVID-19 maatregelen

Balans is geen staat van zijn, maar ruimte en stilte vinden te midden van de verandering.

Afgelopen dinsdag is in de persconferentie bekend gemaakt dat vanaf zaterdag 6 november j.l. ook in yogastudio’s een coronatoegangsbewijs (CTB) getoond moet worden. De gezondheid van alle mensen staat voorop en de studio moet een veilige omgeving zijn, waar je zonder zorgen je yogalessen kunt volgen. Daarom nemen wij ook hierin onze verantwoordelijkheid en volgen de regels van de overheid.
Dit betekent dat wij vanaf zaterdag 6 november a.s. bij binnenkomst bij de Entree van de yogastudio om een CTB zullen vragen. Zonder CTB kun je helaas niet deelnemen aan een les in de studio. Uiteraard zijn alle online lessen altijd en voor iedereen beschikbaar. We zijn ook nog aan het bekijken hoe we ons aanbod hierin kunnen uitbreiden.
We vragen je om ook je eigen verantwoordelijkheid te nemen en bij klachten niet naar de les te komen. Volg je les dan online. Je kunt altijd mailen om je fysieke les om te ruilen voor een livestream of videoles.
Het advies is 1,5 meter afstand te houden, maar dit is geen verplichting. We willen daarom iedereen vragen om rekening met elkaar te houden en elkaar de ruimte te geven. Docenten zullen tot nader order even geen handmatige correcties meer doen. Om ook iets meer ruimte te bieden bij aankomst en vertrek zal er komende week nog een extra kapstok/ schoenenrek worden neergezet in de Entree.

Samengevat de maatregelen bij Festina Lente Yoga vanaf 6 november j.l.:

  • Neem je CTB mee naar de studio als je daar een les wilt volgen (een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, een negatieve uitslag. Via QR code of op papier).
  • Blijf met klachten thuis, ook als je in het bezit bent van een geldig CTB. Volg dan eventueel een les online.
  • Zorg voor goede hygiene. Was zoveel mogelijk je handen en desinfecteer je handen bij binnenkomst in The Dome.
  • In de openbare ruimte van The Dome (Kruisboog 30) is een mondkapje weer verplicht, in de yogastudio zelf niet.
  • We adviseren waar kan 1,5m afstand te houden, dit is een advies- geen verplichting.
  • Matjes van de studio s.v.p. na de les goed reinigen (tenzij je hier een eigen mat bovenop op had gelegd).
  • Wij zullen zorgdragen voor een goed geventileerde studio, door ook extra voor en na de les de deuren open te zetten (naast de goede mechanische ventilatie die altijd aan staat).

We verwijzen ook naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over de huidige corona-maatregelen.
We vinden het niet leuk dat we wederom beperkende maatregelen moeten invoeren. We vragen je om begrip voor deze nieuwe situatie. Niet iedereen zal het eens zijn met de door de overheid opgelegde maatregelen, maar de yogastudio is niet de plek om daarover te discussiëren. We willen dat de studio van Festina Lente Yoga een plek is waar je je op een ontspannen manier kan richten op de beoefening van yoga.
Om de quote van eerder deze week nog eens aan te halen: “ Balans is geen staat van zijn, maar ruimte en stilte vinden te midden van de veranderingen”. Een nieuwe balans gaan we ook in deze tijd weer vinden.
Heb je vragen, neem dan vooral contact op met Yolande via e-mail of telefonisch.